Employer of Record

Naša sveobuhvatna rešenja omogućavaju bezbrižno uvođenje u sistem i upravljanje isplatama, oslobađajući vas od kompleksnosti lokalnih propisa i poreza. Bez obzira na to da li vam je potrebna kratkoročna podrška projektu ili dugoročno proširenje radne snage, naša fleksibilna rešenja prilagođavaju se vašim specifičnim zahtevima.

Angažovanje radnika

Naša ponuda usluga ide dalje od pružanja podrške frilenserima i kompanijama. Brinemo se o svim složenostima uključenim u radni odnos. To uključuje pripremu neophodnih dokumenata poput ugovora o zapošljavanju, aneksa ugovora i postupanja sa sporazumima o prestanku rada, odlukama o bonusima i obustavama zarade i sl.

Osim toga, pažljivo vodimo evidenciju o odsustvu zaposlenih, obezbeđujući usklađenost sa radnim propisima i besprekorno upravljanje vašom radnom snagom. Sa našim stručnim znanjem, možete biti sigurni da su vaši radni odnosi u veštim rukama, omogućavajući vam da se usredsredite na svoj osnovni posao i optimizujete produktivnost.

Ostvarite sva prava

Zaposleni ostvaruju sva prava iz radnog odnosa – bolovanje, porodiljsko odsustvo, godišnji odmor, zdravstveno osiguranje za zaposlenog i članove njegove porodice, penziono osiguranje, kreditna sposobnost, potvrde o zaposlenju (za vrtić, vize itd.).

Zaposleni će imati svoju dedikovanu kontakt osobu koja će se baviti komunikacijom i podrškom zaposlenima (u vezi tumačenja platnih listića, pomoći pri popunjavanju dokumenata za banku, poreza na lični dohodak, itd.).

Privatno zdravstveno osiguranje

Osim obaveznog (državnog) zdravstvenog osiguranja, zaposlenima se takođe pruža privatno zdravstveno osiguranje.

Ako zaposleni žele, privatno zdravstveno osiguranje može se pružiti i članovima njihove porodice. Ako poslodavac ne želi nadoknaditi ovu troškovima, može se odbiti iz plate zaposlenog, a trošak je povoljniji nego da zaposleni samostalno zaključe polisu sa osiguravajućom kompanijom.

Opšte informacije

Zaposleni mogu raditi puno radno vreme ili nepuno radno vreme. Pun radni dan podrazumeva 40 sati rada nedeljno. Prekovremeni rad je ograničen na 8 sati nedeljno i 4 sata dnevno i plaća se po stopi od 126% od redovne plate. Zaposleni se može zaposliti na određeno ili neodređeno vreme. Isti zaposleni se može zaposliti do 2 godine na određeno vreme kod istog poslodavca.

Zaposleni može imati probni period koji ne može trajati duže od 6 meseci, tokom kojeg bilo koja strana može okončati odnos sa pet dana prethodnog obaveštenja.

Odsustva

Porodiljsko odsustvo se u potpunosti refundira nakon 30 dana, tako da ste obavezni da isplatite platu zaposlenoj samo za prvih 30 dana.

Bolovanje se refundira u iznosu od 65% zarade nakon 30 dana bolovanja. Ako želite da vaš zaposleni dobije pun iznos plate tokom perioda bolovanja, bićete obavezni da nadoknadite 35% njegove plate tokom tog perioda.

Sva druga plaćena odsustva zaposlenih u potpunom iznosu snosi poslodavac.

Zaposleni imaju pravo na minimalno 20 dana plaćenog godišnjeg odmora svake godine.

Državni praznici – Postoji 12 državnih praznika.

Prekid radnog odnosa

Poslodavci moraju dati objašnjenje u pisanoj formi i najmanje 8 dana unapred ukoliko je otkaz zasnovan na učinku zaposlenog. Obrazloženje mora sadržati razlog za otkaz, dokaze i mogućnost da zaposleni odgovori i poboljša svoj učinak.

Nepoštovanje postupka može rezultirati sudskim poništavanjem otkaza.

Period obaveštenja – Poslodavac mora dati minimum 8 dana upozorenja pred otkazni rok. Zaposleni koji prekida radni odnos mora dati najavu otkaza 15 dana pre.

U slučaju otpuštanja, obavezan je otkazni rok od 30 dana.

Otpremnina – U slučaju otpuštanja zaposlenom se isplaćuje otpremnina u iznosu od najmanje jedna trećina redovne zarade za svaku odrađenu godinu.

Zanima vas EOR usluga?

Druge usluge koje pružamo

Računovodstvo

Clever Group pruža računovodstvene usluge klijentima registovanim u Srbiji. Naše usluge su godinama bile specifično usmerene ka IT industriji.

Business Support

Ako želite da se usredsredite na svoju delatnost, uz redovne izveštaje i obavljene administrative poslove, Clever Group je prava adresa.

Ljudski resursi

Briga o ljudskim resursima i pažljivo vođenje radne snage ključni su faktori za uspešno poslovanje svake kompanije.